Computer & Netwerkservice

IT uit handen geven, bespaart u veel tijd

IT veranderingen gaan snel. Voor u het weet, voldoet uw bekabelde netwerk of WiFi niet meer door bijv. groei van uw bedrijf of door het toenemen van digitale apparaten.

Ik kan u bijvoorbeeld helpen met:

  • Uw netwerk en WiFi op niveau te krijgen, zodat u en uw personeel weer snel en veilig kunnen werken
  • Uw pc’s nakijken en schoonmaken, zodat deze langer meekunnen
  • Werkplekken inrichten
  • Microsoft 365 installeren en configureren
  • Problemen met bepaalde applicaties oplossen
  • Beveiliging, zowel antivirus als het netwerk zelf d.m.v. vlans

Apple macBook en iMac behoren ook tot mijn expertise. Ik kan deze upgraden en schoonmaken wanneer deze traag zijn geworden. Ook softwarematige problemen kunt u door mij op laten lossen.

Klanten, die van mijn diensten gebruik maken.

Kubus Dordrecht Kubus Dordrecht

Hortus Groen Hortus Groen

milati grass machinesMilati Grass Machines

Geschiedenis van Computer & Netwerkservice

 

Computer & Netwerkservice is ontstaan vanuit een uit de hand gelopen hobby. Wat ik vooral deed, was besturingssystemen en software uitproberen, zoals Ubuntu, Linux distro’s, macOS, hoe het werkte en of het goed werkte, uitproberen welke applicaties er goed op werkten.
Voor mij maakt het niet uit wat voor besturingssysteem iets heeft of wat voor applicatie het is, ik weet al snel hoe iets werkt.
De netwerkjes begonnen met thuisnetwerkjes: bijv. hoe kan ik remote mijn apparaten aansturen, waarom werkte het een wel en het andere niet en ik begon met troubleshooten.
Hardware reparaties begon met het upgraden van mijn eigen apparatuur. Familie en vrienden kwamen mij om advies en hulp vragen bij problemen.
Uiteindelijk ben ik in 2016 begonnen met mijn bedrijfje met als particulieren als eerste klanten. In 2018 kwamen er langzamerhand zzp’ers bij en kleine bedrijven. Het begint met een inventarisatie en vervolgens uitvragen van wat de klant wil en waar er behoeften aan is.
Ik ben meer zelfstudie gaan doen om mijn eigen kennis uit te breiden. Daarnaast heb ik mijn CCNA behaald.

 

Doelgroep
Klanten: particulieren en ZZP-ers (zonder of met weinig personeel). Hiervoor verrichtte ik en verricht ik nog vooral hardware-reparaties, printer instellingen, mail problemen, controles op malware en virussen, software problemen en software adviseren, algemeen advies, back-up oplossingen.
– hardware-reparaties: beeldscherm, dc-jack, ssd inbouwen en bestanden overzetten van de oude harde schijf naar deze ssd, upgraden van het geheugen van desktop of laptop.
– apple problemen oplossen en het upgraden van apple hardware.
De opdrachten werden groter en ik werd gevraagd netwerkplekken in te richten, het netwerk en de WiFi te optimaliseren, Qnap inte richten en back-ups te maken, Microsoft 365 te implementeren, beveiliging te controleren en antivirus te implementeren enz.

Kennis/ervaring
– beveiliging:
software pakketten, die betaalbaar waren voor mijn klanten. Meestal waren dit standalone pakketten, zoals Eset en Avast. Van Avast ben ik reseller geworden, maar omdat dit bedrijf meer richting de cloud ging en zij hun standalone pakketten gingen “uitkleden”, vond ik dat dit antivirus pakket niet meer voldeed. Wanneer ik iets adviseer wil ik er voor zo goed als 100% achter staan dat het goed werkt en het zelf uitgetest hebben. Nu werk ik hoofdzakelijk met Kaspersky.
– systeembeheer:
kennis van netwerken, servers en opslag van data en het beheren hiervan. Netwerken vind ik heel leuk en daarom ben ik mijn CCNA gaan behalen.
– hosting en websites:
mijn eigen bedrijfje had een website nodig en daarom ben ik reseller geworden. Mijn eigen website heb ik daar gehost. Websites bouwen doet een medewerkster. Ik ben vooral thuis in de hosting zelf.
– opslag:
uitzoeken en inrichten, gericht op Qnap nas. Qnap is gebaseerd op Linux.
– backup:
Acronis back-up software voor de particulieren en voor de grotere ZZP-er een Qnap met verbinding naar de cloud met Crashplan.
– netwerken:
wifi dekking, optimalisatie en advisering gericht op UniFi

 

In het kort de werkzaamheden bij computer & netwerkservice:
– Reparaties uitvoeren van laptop en desktop
– Email instellen of mailproblemen oplossen
– Printer installeren en instellen, printerproblemen oplossen
– Virus-vrij en malware-vrij maken van laptop of desktop
– Aanleggen van netwerken of thuiswerkplekken
– WiFi routers installeren (UniFi routers en switches. te beheren via de cloud. )
– Laptops en computers stofvrij maken
– Upgraden van computers, zoals: uitbreiden of vervangen van werkgeheugen, extra harde schijf, videokaart, voeding, DC jack vervangen, enz.
– Data-recovery
– Beveiliging
– Websites maken
– Advies geven
– Software installaties, zoals herinstallaties van Windows, installatie van Ubuntu, herinstallatie macOS, installaties van programma’s/applicaties naar de wensen van de klant
– Back-up maken van het systeem en belangrijke data.

 

 

specialist in digitale oplossingen