Computer & Netwerkservice

Data Recovery

Data Recovery

In enkele gevallen is het mogelijk om bij problemen met het besturingssysteem de data, die op uw schijf staan, te redden. In andere gevallen wanneer de harde schijf echt helemaal niets meer doet, is het noodzakelijk om naar een Datarecovery bedrijf te gaan, dat gespecialiseerd is in het herstellen van data.

Mogelijkheden van alle datarecovery kunt u terugvinden op de site van Attingo Datarecovery.

datarecovery attingo

Harde schijf of HDD

Een harde schijf is een magnetisch opslagmedium, die vast in uw computer of laptop zit. De harde schijf bestaat uit verschillende bewegende onderdelen, zoals de motor, die de schijf laat ronddraaien met 5400 of 7200 toeren per minuut.
Op de harde schijf, bekend als onze C: schijf, staan meestal het besturingssysteem, programma’s en uw bestanden. Een harde schijf van tegenwoordig gaat ongeveer 3 jaar mee. Elk jaar dat de schijf langer meegaat, is meegenomen. Een harde schijf kan na een val of harde stoot ineens stuk zijn. Is een schijf oud dan wordt het risico groter dat de schijf het kan begeven en u uw data kwijt bent.
Een laptop is kwetsbaarder dan een desktop omdat deze overal mee naar toegenomen wordt.
De harde schijf van een laptop heeft meer last van:

– stoten cq. vallen

– temperatuurswisselingen

Hierdoor is het risico groter dat de schijf stuk kan gaan.

Sinds de nieuwste updates van windows 10 valt het op dat harde schijven het begeven. Waarschijnlijk is de firmware van de harde schijf niet compatible meer met de update. Na vervanging van de harde schijf door een SSD is dit probleem verholpen. Na controle blijkt dat de harde schijf geen fouten bevat. Dit betekent dat uw computer of laptop vast kan lopen terwijl uw harde schijf nog niet zo oud is. De kans is groot dat u door zo’n update data verliest.

harde schijf

SSD

Sinds een paar jaar is de SSD zeer populair. Een SSD start sneller op en is sneller dan een harde schijf en is minder kwetsbaar dan een harde schijf omdat deze geen bewegende onderdelen heeft. Toch kan een SSD ook crashen, bijv. door een stroomstoring.
Een SSD is gevoeliger op updates. Windows kan in een repair-loop blijven hangen. De enige oplossing is dan een herinstallatie. Uw data kan in dit geval nog wel gered worden. In SSD’s zit nog heel veel kwaliteits- en prijsverschil.

 

ssd

Bescherm uzelf tegen dataverlies

Nog steeds hebben veel mensen weinig besef dat de schijf een probleem kan veroorzaken tegen dataverlies. Zij hebben daarom geen goede en regelmatige backup van hun belangrijke bestanden gemaakt. Zij willen deze gegevens natuurlijk graag terug.
Het enige is dan naar een gespecialiseerd bedrijf te gaan, die deze bestanden voor een groot deel kunnen herstellen. Het is erg tijdrovend om dit voor elkaar te krijgen.
U kunt uzelf een hoop geld besparen door uw harde schijf tijdig te vernieuwen en goede backups te maken op een externe harde schijf of in de cloud.

Dataverlies door andere oorzaken

Uw data kan ook door bepaalde software onbereikbaar worden. Virussen, malware, randsomware, cryptolockers zijn gevaren voor uw betanden.
Bescherm uw desktop of laptop dus ook met goede antivirus software en wees voorzichtig met het openen van bestanden die u downloadt of die u per mail binnenkrijgt.

specialist in digitale oplossingen